Recent News
Avem alternative la fondurile structurale?

Finanțarea este una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă organizațiile neguvernamentale ale căror proiecte rămân în sertare din lipsă de bani. Ce opțiuni de finanțare avem în acest moment, în afară de fondurile structurale?

Roxana Bucată, redactor AlTreileaSector.ro

Situația financiară a organizațiilor neguvernamentale s-a înrăutățit, spune directorul executiv al Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile, Ionuț Sibian, mai ales în contextul blocării plăților din fonduri europene și al lipsei apelurilor din partea Uniunii Europene. Multe ONG-uri lucrează cu diverse companii pentru a-și suplimenta bugetele, dar nu pot fi finanțate doar din mediul de afaceri, deoarece companiile oferă de obicei sume mici. Ambasadele sau instituțiile statului nu mai sunt o sursă de finanțare pe care te poți baza.

Cine, ce finanțează anul acesta?

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile este o „organizație pentru organizații” care oferă asistență tehnică, consultanță și formare pentru sectorul neguvernamental din România. FDSC mediază trei fonduri mari pentru ONG-uri: Fondul ONG, Fondul pentru inovare civică și Fondul Elvețian.

Pe 18 aprilie, FDSC a lansat cea de-a doua ediție a Fondului ONG, cel mai mare program pe care îl avea România pentru societatea civilă, potrivit lui Ionuț Sibian. Valoarea programului este de 30 de milioane de euro pentru perioada 2013-2017, iar domeniile în care vor fi investiți sunt: ​​democrație, drepturile omului, bună guvernare, antidiscriminare, discurs instigator la ură, justiție socială, servicii sociale, dezvoltare durabilă. , romi și dezvoltarea sectorului neguvernamental.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *