Recent News
Swimathon București – 94.000 lei pentru 20 de proiecte

138 de oameni au înotat pentru a susține 20 de proiecte înscrise la Swimathon-ul organizat în București sâmbătă, 6 iulie. 14.100 lei au fost strânşi pe loc, la eveniment.

Mădălina Oprişan, redactor AlTreileaSector.ro

Bazinul olimpic Lia Manoliu s-a umplut sâmbătă de energia oamenilor care au “făcut valuri” pentru a susţine proiectele sociale în care cred.

peste 700 de donatori

94.000 lei strânși

14.100 lei strânși pe loc, în cadrul evenimentului

Swimathonul este un eveniment în care comunitatea se întâlnește, interacționează și se implică în strângerea de fonduri pentru proiectele relevante în comunitate. Organizațiile sau grupurile de inițiativă înscriu cauze, companiile și înotătorii aleg, iar susținătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriții lor.

“Cei 138 de înotători intrați în cursă au parcurs împreună 1447 de lungimi de bazin, echivalentul a peste 72 de kilometri.” spun organizatorii Swimathon București 2013.

Echipa feminină de polo a susținut cauza Asociației pentru Dravet și alte epilepsii rare și au înotat 79 de lungi de bazin. Adela Chirică, președinta asociației, spune că fetele din echipa de polo s-au alăturat proiectului fără prea multă muncă de convingere. “Pentru noi a fost foarte important să vedem că nu suntem singuri și nu suntem izolați de ceilalți”, spune ea. Mai multe despre ce înseamnă Dravet puteți citi aici.

Singurul caz social din competiție, cel al lui Vlăduț, un copil de 6 luni care are nevoie de un transplant de ficat a fost susținut de vedeta de televiziune Roxana Iliescu. “Nu putem să salvăm toți copiii de pe planetă, dar unul câte unul, cred că da. Și dacă el a ajuns aici să ceară ajutorul, înseamnă că vrea să trăiască” spune ea.

O echipă formată din 6 înotători, dintre care Miodrag Belodedici, ca membru de onoare, a făcut 69 de lungimi de bazin pentru a strânge banii necesari cumpărării unui incubator pentru copii născuți prematur. “Avem cel puțin jumătate din sumă și sperăm să ajungem la toată suma, după eveniment” spune Alexandra Boeriu, coordinator fundraising pentru Salvați Copiii.

56 de ture de bazin pentru 50 de ghiozdane pline cu rechizite, iată pe scurt povestea proiectului “Dă-mi o Șansă” al Centrului Generații, un centru unde vârsnicii vin să facă meditații cu copiii săraci. Echipa Fundației Principesa Margareta a României a fost formată sâmbătă din 5 înotători –un medic, un kinetoterapeut, un asistent social, un instructor pilates și un comunicator.

“M-am gândit că n-o să-i țin în loc dacă mă implic” spune Cristina Cepraga, specialist comunicare, care a înotat pentru echipa Fundației Principesa Margareta, deși nu lucrează și nu este voluntar pentru organizație. Cristina s-a antrenat înainte de Swimathon timp de două săptămâni, câte o oră de înot odată la două zile. Cel mai bun timp al lor a fost de 31 de secunde pe o lungime de bazin. Nu de puține ori au făcut două ture de bazin într-un minut.

Actrița Ioana Ginghină a înotat pentru copiii de la Asociația Învingem Autismul. Scopul a fost ca ei să meargă la bazin timp de 1 an. Actrița a înotat singură timp de 50 de minute și a făcut 36 de lungimi de bazin. “Nu e neapărat o performanță, ci un strigăt și un semn de exclamare că trebuie oricum să facem ceva” spune ea.

Proiectul fundației Pact sprijină câteva comunități mici din sudul României. Ei oferă facilitare, consultanţă și sprijin financiar pentru proiecte comunitare – de la săparea unor fântâni și până la renovarea muzeului satului. Sâmbătă, două echipe de înotători au strâns bani pentru aceste proiecte. “În medie, ne trebuie 10.000 ron pentru un proiect nou ca să mergem în comunitate și să inițiem ceva, să se formeze o organizație comunitară și apoi să înceapă să lucreze“, ne-a spus Laura Oancă de la Fundația PACT.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *