Recent News
Livrarea trenurilor schimbă fața Gării de Nord

Gara de Nord București se transformă timp de trei zile într-un loc de întâlnire pentru pasionații de artă, muzică, film și tren.

În perioada 25 – 27 iulie 2014 are loc cea de-a doua ediție a Train Delivery, un eveniment urban-feroviar care își propune să revitalizeze un spațiu simbolic al Bucureștiului: Gara de Nord. Train Delivery este o continuare a inițiativei Street Delivery , care își propune să creeze un spațiu public de calitate și este organizată de Fundația Cărturești și CFR cu finanțare ARCUB .

Se spune că Gara de Nord a văzut sărutări mai sincere decât Oficiul Registrului. Câte povești de dragoste sau trădare au început pe această poartă către lume? Câte milioane de oameni au întâlnit Bucureștiul pentru prima dată? Câți au ratat trenul și câți au plecat la mare într-un impuls de moment? Câte cântece s-au scris despre acest loc emblematic? Câte ore ai petrecut aici așteptând o scurtă iubire eternă?

La Train Delivery vei redescoperi un monument istoric și un bun cultural semnificativ pentru identitatea orașului, pe care istoria recentă l-a aruncat în dezavantaj. Pun pariu că te-ai îndrăgosti de Gara de Nord dacă ai afla mai multe despre ea.

Inaugurată în 1872, Gara de Nord este cel mai important nod feroviar din România: prin ea trec zilnic 200 de trenuri și 10.000 de persoane. Puțini dintre ei știu că Gara de Nord a rezistat bombardamentelor aliate din 1944 și că Ceaușescu plănuia să o dărâme. Și mai puțini au intrat în Sala Regală construită special pentru vizita împăratului Franz Joseph al Austro-Ungariei, un spațiu fabulos în care Carol I și-a așteptat cu răbdare trenul personal. Aproape nimeni nu știe că la etajul Gării de Nord se află o sală de spectacol cu ​​450 de locuri sau că Muzeul CFR găzduiește una dintre cele mai interesante diorame cu trenuri electrice în miniatură din România.

Ce se întâmplă la livrarea trenurilor?

Pe linia 14, timp de trei zile, va fi parcat un tren acolo unde va asteapta cel mai mare peron al Gării de Nord. Te poți plimba dintr-un compartiment în altul trecând prin expoziții, spectacole, un restaurant pe șine și alte instalații urbane. În acest timp, unii dintre cei mai buni artiști graffiti din România vor desena trenul în exterior, iar muzica va umple peronul, alături de zeci de proiecte menite să redea gării fascinația pe care o merită. Tot pe linia 14 vom asista la un proces de reconversie a unui vagon de marfă în cafenea, librărie și loc de întâlnire printr-o intervenție plastico-sculpturală care presupune tăierea foii acestuia și transformarea în mobilă.

Dar lucrurile nu se termină pe peron – vei avea ocazia să cunoști Gara așa cum nu ai cunoscut-o niciodată, de la Muzeul CFR (unde orice părinte ar trebui să-și ia copilul), Salonul Regal (unde nostalgici și iubitori de arhitectură). va avea dezbateri cu cei mai interesanți intelectuali ai momentului), Sala de Spectacol (unde veți viziona filme legate de cultura feroviară, precum „Trenuri bine păzite” de Jiri Menzel), săli de așteptare, Salonul Mamei și Copilului, taverne tradiționale. , chiar și locul unde doamnele Gării de Nord anunță mersul trenurilor.

Scena muzicală

În urma unui concurs de proiecte, ARCUB finanțează scena muzicii și graffiti-ului de la Train Delivery, așa că așteptați-vă la sunete colorate și la o întreagă simfonie de spray-uri. Dacă anul trecut au cântat Corina Chiriac , Rimaru, Norzeatic, Vlad Dobrescu (pe scena Train Delivery (printre altele), anul acesta o veți putea asculta pe Silvia Dumitrescu & Discoteca, Rodion, Avant’n’Gard, plus o duminică plină. de jazz.Printre artiștii graffiti veți întâlni Sweet Damage Crew, IRLO, Kero, ERPS, Dablef și mulți alții, pe care le rugăm să nu deseneze în alte trenuri decât cele convenite cu CFR.

Îmbunătățiri pe termen lung la Gara de Nord

Ce a mai rămas după colaborarea cu CFR pentru Livrarea Trenului #1?

Wi-Fi gratuit în toată Gara (căutați livrarea trenului)
Taxiurile pirat nu mai sunt tolerate la iesirea principala din coloane
Coșurile de gunoi au fost înlocuite
Hărțile au fost create pentru a vă ajuta să vă deplasați mai ușor prin gara
Intrarea în Muzeul CFR a fost marcată de graffiti care atrage vizitatori și fotografi
Angajații Gării de Nord abia așteaptă să te revadă

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *