Recent News
Fundația Estuar a lansat Spălătoria Car Care

Fundația Estuar a inaugurat ieri, 29 septembrie 2015, Spălătoria Car Care, o întreprindere socială care oferă servicii de calitate și locuri de muncă pentru persoanele defavorizate.

Spălătoria auto Car Care este un concept inovativ de întreprindere socială, care vine în întâmpinarea celor ce își doresc cele mai bune servicii pentru propria mașină, dar și să ofere sprijin persoanelor din grupurile vulnerabile. Șoferii pot opta pentru servicii de spălătorie auto interior și exterior, spălarea tapițeriei, precum și pentru servicii de detailing auto: degresat, cerat, polisat.

Ceea ce face ca această spălătorie să fie specială este faptul că în echipă se află persoane aparținând grupurilor vulnerabile (persoane cu dizabilități, persoane care au abandonat școala, persoane care provin din familii cu mai mult de doi copii sau monoparentale, persoane de etnie romă). Așadar, cei care aleg să își spele mașina la Spălătoria Car Care, nu optează doar pentru servicii de calitate, ci fac și o faptă bună pentru comunitate.

Spălătoria Car Care este localizată înStrada Regenerării, nr. 9-11, Sector 3, Bucureștiși funcționează de luni până vineri, între orele 9 și 19, precum și sâmbăta, de la 9 la 16.

„Fundația Estuar este o organizație cu experiență în România, de peste 20 de ani oferim servicii sociale pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală. Iar din acest an am decis să intrăm în domeniul antreprenoriatului social, să le oferim beneficiarilor noștri posibilitatea de a se angaja în întreprinderile sociale inițiate de Estuar”, a declarat Amedeea Enache, Director executiv Fundația Estuar.

”Spălătoria auto este un loc în care învățăm în fiecare zi cum putem fi mai buni, ce putem face mai bine pentru a le echilibra viața colegilor mei cu probleme de sănătate mintală sau din grupuri defavorizate. Sunt mândru că îi am colegi și sper ca peste câțiva ani să fim tot aici, mai puternici și din ce în ce mai buni”, a precizat managerul întreprinderii sociale Spălătoria Car Care, Dan Oproiu.

”Această spălătorie este a viitorului pentru că ne ajută și pe noi, și oamenii pleacă de aici cu mașinile curate, iar noi avem satisfacția că am făcut un lucru bine”, a mărturisit L., angajat al spălătoriei tocmai inaugurate.

Spălătoria Car Careexistă datorită proiectului ”Șanse egale la angajare pentru persoanele vulnerabile”, proiect cofinanţat din Fondul Social European, în care parteneri sunt Fundația Estuar, Organizația Suedeză pentru Ajutor Individual și Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *